<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5676254881735928234\x26blogName\x3dMy+Live.+Love.+Laugh!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zoeyolivia-nurhayati.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zoeyolivia-nurhayati.blogspot.com/\x26vt\x3d8457289301212827802', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Sunday, 14 April 2013

♥ April yang ceria pelangi!

Assalamualaikum..

Whoa.. Blog I dah berkulat kot.. Lama tak jenguk, update lagilah... Orang baru dapat 2nd baby. Bz la sikit.. kot.. HiHi.. 

Yer.. thank you kepada yang masih sudi membaca dan menjenguk blog I ni kan walaupun I tau alamak siape la nak baca blog I yang dah berkulat ni kan? Haha!

So, my baby baru je nak masuk 4 bulan. Alhamdulillah.. I bersyukur kepada Allah s.w.t yang telah menganugerahkan I 2 orang anak yang sangat comel dan manja. yer.. Manjerrr sangat.. Hehe!

Baby Qiesya dah pun masuk 18 bulan. And dia sangat2 shomel tau! Tapi dia sekarang ni kurang makan la. Asyik main je. I risau jugak. Macam2 I masak.. Dari masakan kampung hingga ke western! Dia makan 3-4 suap pastu tak nak. Tak sedap ke aku masak? yang peliks nya papa dia pula yang habiskan makanan tu. Sedap pula papa dia puji. Hmm entah- entah dia nak sedapkan hati I je kot? Aiyak!!

Ok... My second baby, baby Zill.. Baby boy. Dia dah 4 bulan dan berat dia sekarang 6.1 Kg. Alhamdulillah.. Breastfeed. Memang susu Ibu adalah yang terbaik kan! That day Zill selsema dan batuk. But now Alhamdulillah.. Beransur pulih dan semakin sihat.. Amin..

My Dear hubby pulak baru je dapat kerja jadi PA. Hah! PA! Yer.. Siapa kata PA tu untuk orang perempuan je? Tak kot.. First day my hubby masuk kerja, dia balik muka dia masam je. Then I tanya " Nape sayang? " Dia jawab.. " Kena marah dengan Bos..... " 

Alahai.. Siannya.. Masuk2 kerja dah kena marah. Hihi.. I gelak je.. Tapi dalam hati. KiKiKi.. Ala yelah kan.. Dia tak pernah jadi PA kot.. Mula2 memang lah kena marah.. Hah! Tapi sekarang dia dah happy kerja! Macam2 Tan Sri bagi dia kerja.. Alhamdulillah.. I anggap tu semua rezeki untuk kami semua. I bersyukur pada Allah s.w.t. 

Betul cakap hubby memang kadang- kadang kita di atas dan kadang- kadang kita di bawah.. Apa yang penting adalah kita kena sentiasa kuat dan tak mudah putus asa. Solat jangan tinggal! Usaha sungguh2 dan tawakal pada Allah s.w.t.. InsyaAllah.. DIA tahu bila waktunya yang sesuai untuk memakbulkan permintaan kita. 

Hmm.. I pulak? Ok.. I sekarang sedang berusaha untuk kuruskan badan! Oh my dear! I gemuk kot sekarang ni.. Aiyak! I tak sanggup berhadapan dengan cermin melihat lemak2 yang terkumpul. oh, lemak.. kumpul lah pada orang2 lain yang kurus tu plis! 

Baby Qiesya & Baby Zill

Jalan penyelesaiannya adalah Diet yang betul dan exercise.. Turunlah jugak sikit2.. Haiya! Cepatlaa kurus sebelum raya!! Wish me luck yer.. :'(

Worait! Memandangkan Mac memang hubby yang bawak pi kerja ari2.. So, I terpaksa la guna Ipad je. Hmm.. Ok lah tu kan? Tapi macam susah ckit la nak update guna Ipad ni. 

Wokay lah! Ngantuknya! Malam.. :)




4/14/2013 12:23:00 am

♥ NURHAYATI ;



    Assalamualaikum..
    I'm Nurhayati Abd Malek
    Uhh..
    Well Life is too short to be sad kan.
    So.. Happy lah while U can
    while U still breath. ;)




    ♥ CHILLAX HERE! ♥



    ♥ LETS CLICK! ♥






♥ ME STORY ♥

♥ ANOTHER COOL! ♥

♥ Past




    ♥ BE MY FRIEND AT FaceBook

    Mya Elle

    Create Your Badge