<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5676254881735928234\x26blogName\x3dMy+Live.+Love.+Laugh!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zoeyolivia-nurhayati.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zoeyolivia-nurhayati.blogspot.com/\x26vt\x3d8457289301212827802', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Friday, 16 March 2012

♥ Old Friend

Assalamualaikum.. 


That day Iqa datang KL. So I tanya lah dia datang rumah I tak. 
" Of course darling! " Shes said.
Dah lama tak jumpa Iqa. About 1 year.. I dengan Iqa kenal masa kat college. Kitorang makin rapat masa sem 5-6. Dah nak habis belajar baru nak rapat kan? 

Nak ikutkan kitorang dulu memang nakal. Gelak sorang2 bila I ingat balik. Me, Iqa, Chueya, Awien, Yaya, Huda, and Neesa. Mana2 mesti kitorang sama2. 

Masa kat college I 1 bilik dengan Chueya. She's very kind person dan cantik. Ehem!
Walaupun kami nakal tapi malam tetap study ok. Study hard! Biasalah kan last2 minute barulah nak study. He! He! Nasib baik result lepas. Teehee..

I dengan Chueya selalu borak2 dulu before we fell asleep pasal life, future, relationship, parents and boyfriend ;p (Masa tu belum kahwin kan..) Lepas tu baru tido. Zzz..

At college kitorang duduk kat atas sekali (belakang sekali) dari 200 orang student. Can Imagine it? Kitorang duduk memang sebaris lah semua. Cuma Iqa dengan Neesa je duduk jauh sikit sebab tak muat. 

Kitorang selalunya class memang start daripada pagi pukul 8am. Memang hari2 kena bangun awal lah kan. So, before masuk class memang kitorang akan beli breakfast dulu. Heehee. 

Ada 1 hari tu I dengan Chueya memang rasa lapar giler plus mengantuk dengar lecturer kat depan kan. As I said I duduk belakang sekali. Tak nampak pun kalau kitorang makan kuih sekalipun makan nasi (sebab pernah buat. Heee..)

Nak dijadikan cerita haritu ada lecturer lain buat lawatan lalu pintu belakang. Masa tu I tengah sedap makan ayam goreng. Kriuuuukkk... Bunyi pintu belakang terbuka. Ingatkan student lain pergi toilet. I sambunglah makan balik. Sekali tu Yaya tegur I. Banyak kali Yaya tegur I buat dek je. Orang tengah sedap makan kan.. Dah lah tengah lapar. 



Tiba- tiba I dengar macam I kenal je suara ni. Gulp! Baru I perasan lecturer ada kat belakang I. Kantoiii! Tak sempat dah nak cover. Nasib baik I tak tercekik. Oh seriously don't laugh.. Hampir tercekik gara2 terkejut tengok lecturer betul2 dah ada kat belakang tengah perhatikan I makan ayam goreng!

Kantoi panjat tingkap lah pagar lah itulah inilah. Kelakar bila ingat balik. Im sure u guys pun mesti ada banyak perkara yang lawak2 macam tu masa kat college ke sekolah ke kan.. 

Rindu kat diorang bila ingat balik. Arrr... 

Mr. Hang Tuah said: Sayang, diorang kan busy semua ada life masing2. U have me and Qiesya kan? 

Me: Hmm.. Ye lah! I have U and Qiesya. Things change kan sayang. Oh! I should move on! Peace! 


I lupa pulak I dah kahwin kan, mana lah boleh nak enjoy macam dulu dengan kawan2 lagi.
(TeeHeee..) :D 

For me life dekat college dan sekolah memang best gilerrr! Siapa2 yang masih berada di bangku sekolah or college or matrik ke. Jangan lah sia2 kan ye. Do respect each other especially ur lecturers and parents, loves ur friends, study smart and enough sleep.. Seriously.. ;)


So, back to our story here. Me and Iqa. She came with her friend. We sembang2 about our college dulu and future and apa yang baik dan tak baik and also her life now and my life too. And then I masak for her. Hihi! Sorry Iqa if tak sedap. ;p Sorry Aaron klau rumah ni terlalu snow untuk anda. Heehee.


Me with Iqa..


Iqa & me

 We loves U Qiesya

Thank U aunty for the Pink Hyppo and Flowers
U're just so sweet.. :o)

Iqa and Qiesya


We're having so much fun at that day. ;)



3/16/2012 12:03:00 pm

♥ NURHAYATI ;



    Assalamualaikum..
    I'm Nurhayati Abd Malek
    Uhh..
    Well Life is too short to be sad kan.
    So.. Happy lah while U can
    while U still breath. ;)




    ♥ CHILLAX HERE! ♥



    ♥ LETS CLICK! ♥






♥ ME STORY ♥

♥ ANOTHER COOL! ♥

♥ Past




    ♥ BE MY FRIEND AT FaceBook

    Mya Elle

    Create Your Badge