<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5676254881735928234\x26blogName\x3dMy+Live.+Love.+Laugh!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zoeyolivia-nurhayati.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zoeyolivia-nurhayati.blogspot.com/\x26vt\x3d8457289301212827802', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Wednesday, 12 June 2013

♥ Majlis cukur jambul Zill Qayyim

Assalamualaikum..

08.06.2013 Aqasha Zill Qayyim selamat dibuaikan.
Walaupun simple jer tapi tetap meriah.
Thanks a lot to Ayu, Iqa, Angah dan Along sebab banyak sponsor majlis Zill. Alhamdulillah.. Murah rezeki awak, baby..
Mama dengan papa cuma sponsor tenaga je untuk majlis awak..
Hihi~ Boleh ke?

Kumpulan marhaban pun tak kurang hebatnya.
Merdu dan mendayu- dayu dengan syair dan lagu marhabannya.
I macam terpesona jugak laa.. Tenang dengar sampai Zill pun tertidur. 

Zill cukur jambul

Papa 

Zill bam bam!

Kumpulan marhaban 

Melovely anak buah yang nakal.. 


#Alhamdulillah... Selesai sudah :)


6/12/2013 09:04:00 pm

♥ Izumi Salleh GadisM2

Assalamualaikum...


Hi guys! I harap belum terlambat lagi untuk i update tentang GadisM2. Oh, I hope! Hihi.. Oh, btw why i am so excited heh? It's because i saw HER. Yes, it is... It's her.. OMG! It's Her! Well.. Before tiz I pernah jugak terfikir why la dia tak nak jadi model ke artis ke. I mean she's gorgeous kot.. Memang sesuai sangat!! So, bila i ternampak dia kat astro. I cam terkejut gak lah.. Awak cantik Izumi Salleh. Gud luck my dear Jumi! ;)

[GADIS M2 adalah BINTANG yang bakal menyinari dunia seni tanahair. Seorang BINTANG yang mempunyai paras rupa yang jelita dan mempunyai bakat yang menyerlah.]




Make up challenge

U're cool lil sis Jumi


Gorgeous Jumi..


#Kami wish awak Good Luck sayang!


6/12/2013 01:31:00 pm

Sunday, 14 April 2013

♥ Aiyak! Terlupa pulak...

Assalamualaikum! Morning fellas!

Today I kat kampung. Lepas zuhur ada kenduri kat rumah Busu.. Pagi2 lagi I dah bangun untuk solat subuh. But guess what? I tido balik lepas tu. Hihi.. Ngantuk yang tak terhingga bila tengok baby Zill tido lagi..

Bangun2 je Kak Mai dah masak nasi goreng dengan nugget untuk kami semua. Kak Mai memang rajin masak! Sedap pulak tu masakan dia. Adik pulak tengah siap2 untuk pergi kerja. Bukan main lawa lagi! Macam nak pi dating.. HiHi! 

Qiesya? Hah! Tengah berendam dalam pool dengan cousin2 yang lain.. Seronok betul dia.. Tengah seronok2 tengok Qiesya berendam... Aiyak! Terlupa pulak baby Zill kat dalam bilik sorang2.. Dengan sepantasa kilat I masuk bilik tengok dia tengah nangis.. Ksian Zill. Terlupa pulak mama dah ada dua orang anak sekarang ni.. Dush! Dush!

Dialogue for today

me: Sayang.. Badan I gemuknya! Dah macam mak orang dah!
hubby: Erk.. Bukan U memang dah jadi mak ke sekarang?
me: Eh, yeke? HiHiHi...



4/14/2013 09:42:00 am

♥ April yang ceria pelangi!

Assalamualaikum..

Whoa.. Blog I dah berkulat kot.. Lama tak jenguk, update lagilah... Orang baru dapat 2nd baby. Bz la sikit.. kot.. HiHi.. 

Yer.. thank you kepada yang masih sudi membaca dan menjenguk blog I ni kan walaupun I tau alamak siape la nak baca blog I yang dah berkulat ni kan? Haha!

So, my baby baru je nak masuk 4 bulan. Alhamdulillah.. I bersyukur kepada Allah s.w.t yang telah menganugerahkan I 2 orang anak yang sangat comel dan manja. yer.. Manjerrr sangat.. Hehe!

Baby Qiesya dah pun masuk 18 bulan. And dia sangat2 shomel tau! Tapi dia sekarang ni kurang makan la. Asyik main je. I risau jugak. Macam2 I masak.. Dari masakan kampung hingga ke western! Dia makan 3-4 suap pastu tak nak. Tak sedap ke aku masak? yang peliks nya papa dia pula yang habiskan makanan tu. Sedap pula papa dia puji. Hmm entah- entah dia nak sedapkan hati I je kot? Aiyak!!

Ok... My second baby, baby Zill.. Baby boy. Dia dah 4 bulan dan berat dia sekarang 6.1 Kg. Alhamdulillah.. Breastfeed. Memang susu Ibu adalah yang terbaik kan! That day Zill selsema dan batuk. But now Alhamdulillah.. Beransur pulih dan semakin sihat.. Amin..

My Dear hubby pulak baru je dapat kerja jadi PA. Hah! PA! Yer.. Siapa kata PA tu untuk orang perempuan je? Tak kot.. First day my hubby masuk kerja, dia balik muka dia masam je. Then I tanya " Nape sayang? " Dia jawab.. " Kena marah dengan Bos..... " 

Alahai.. Siannya.. Masuk2 kerja dah kena marah. Hihi.. I gelak je.. Tapi dalam hati. KiKiKi.. Ala yelah kan.. Dia tak pernah jadi PA kot.. Mula2 memang lah kena marah.. Hah! Tapi sekarang dia dah happy kerja! Macam2 Tan Sri bagi dia kerja.. Alhamdulillah.. I anggap tu semua rezeki untuk kami semua. I bersyukur pada Allah s.w.t. 

Betul cakap hubby memang kadang- kadang kita di atas dan kadang- kadang kita di bawah.. Apa yang penting adalah kita kena sentiasa kuat dan tak mudah putus asa. Solat jangan tinggal! Usaha sungguh2 dan tawakal pada Allah s.w.t.. InsyaAllah.. DIA tahu bila waktunya yang sesuai untuk memakbulkan permintaan kita. 

Hmm.. I pulak? Ok.. I sekarang sedang berusaha untuk kuruskan badan! Oh my dear! I gemuk kot sekarang ni.. Aiyak! I tak sanggup berhadapan dengan cermin melihat lemak2 yang terkumpul. oh, lemak.. kumpul lah pada orang2 lain yang kurus tu plis! 

Baby Qiesya & Baby Zill

Jalan penyelesaiannya adalah Diet yang betul dan exercise.. Turunlah jugak sikit2.. Haiya! Cepatlaa kurus sebelum raya!! Wish me luck yer.. :'(

Worait! Memandangkan Mac memang hubby yang bawak pi kerja ari2.. So, I terpaksa la guna Ipad je. Hmm.. Ok lah tu kan? Tapi macam susah ckit la nak update guna Ipad ni. 

Wokay lah! Ngantuknya! Malam.. :)




4/14/2013 12:23:00 am

Saturday, 16 February 2013

♥ Qiesya's 1st Birthday Party!





Hi! Assalamualaikum! Qiesya dah pun 1 tahun! Yeay! Dia dah pandai berjalan dan berlari! 
Alhamdulillah.. So, ini ada lah pic Qiesya masa HER birthday! Party kecil- kecilan je. Enjoy kay.. ;)

My Baby

Qiesya Durrany

Cakey

Potong kek nya!

Nik & Me

Zaqwan & Nik

Iqa & Azrique

Sarah | Me | Nisa

Me Famili :)


THANK YOU ;)


2/16/2013 02:10:00 pm

Tuesday, 8 January 2013

♥ New Update.

Assalamualaikum..

Hi!
Wow ok tahun 2012 dah pun berlalu. Dan I pun baru sempat nak hapdet! Ok Update..
Terima kasih kepada mereka yang sudi melawat blog I walaupun dah berbulan lamanya tak update info. Dan thanks juga kepada yang follow blog Yati.. Thanks korang. :)

Fer me..
Tahun 2012 memang banyak meninggalkan kenangan. Kenangan manis dan kenangan pahit. Tak dinafikan memang bermacam- macam dugaan dan cubaan yang terpaksa I dan hubby hadapi. Kesenangan yang dirasai dan juga kesusahan yang melanda. Oh mula- mula memang I rasa macam nak pengsan! Tapi bila I tengok muka anak- anak I. I rasa I tak patut melatah.. 

Yang paling penting.. I bersyukur sangat.. Tanggal 25 Disember 2012, anak I yang ke 2 selamat dilahirkan.. Alhamdulillah.. Walaupun masih banyak ujian yang datang I akan hadapi dengan tabah. I sedar masa kita senang memang ramai yang datang memuja. Dan sewaktu kita susah tak semua akan masih ada dengan kita. 

I harap semua dapat mendoakan yang terbaik untuk I, hubby dan anak- anak.. 

TQ. :)



1/08/2013 02:36:00 pm

Thursday, 20 September 2012

♥ Happy 2nd Anniversary Mr. Hang Tuah!

Assalamualaikum..

Hi Pembaca semua. Yati rasa dah nak masuk 3 bulan tak hapdet blog.. Ramadan dan Syawal pun dah berlalu. Nak kata busy sangat tu tak lah. Cuma sekarang ni tak banyak masa lagi macam dulu nak duduk lama2 depan lappy. Qiesya dah nak masuk setahun. Makin lasak dan aktif. Perut yati plak dah makin membesar. Alhamdulillah.. Qiesya bakal dapat adik pada hujung bulan 12 ni. :)


Qiesya 11 Month :)

Sedar tak sedar rupa- rupanya dah 2 tahun I mendirikan rumahtangga. Kalau dulu raya seorang2, lepastu berdua. Sekarang bertiga pulak. Insyaallah tahun depan berempat. Alhamdulillah.. I bersyukur sangat2... Walaupun lately ni memang banyak dugaan yang datang bertimpa2, but I bertuah sangat sebab I dapat Husband yang sangat rajin, bertanggungjawab, dan sabar. 


Memandangkan sekarang I tengah preggy, banyak kerja2 dapur dan kerja2 rumah yang I tak dapat nak uruskan. Nak jaga Qiesya lagi, nak jaga perut lagi. Nasib baik ada Mr. Hang Tuah.. Beliau lah yang menguruskan segala2nya bila I macam tak berapa sihat. Lucky me!
Thank U sayang.. ;)


18th Sept 2010- Nikah 

18th September 2012
I tak banyak buat expectation dan preparation memandangkan tahun ni kami beraya pun ala kadar je. Yang I harap beliau sentiasa ada dengan I hari tu. But I still faham dengan kerja dia yang tak menentu masanya. Biasalah kerja sendiri kan. At first I macam merajuk jugak sebab He pergi jugak kerja. Hihi! Sorry Hubby.. But akhirnya macam rasa bersalah pulak sebab I tak jawab call dia banyak kali. Astaghfirullah.. Apelaaa yang I dah buat ni. Dia nak cari rezeki. I pulak buat perangai macam ni. So, I terus call dia..

Alhamdulillah. Dia balik awal.. Yeay! ;p
He reached home at 7.30pm. I was very happy. At that time I dah ready untuk solat Maghrib. So, okaylah I solat dulu.. Selesai solat I toleh lah belakang dengan harapan I dapat peluk dia nak mintak maaf sebab tak angkat call tadi. Hati tak tenteram dari siang tadi. 
TIBA TIBA.....

Ya ALLAH.. Dapat Roses! I tak tau nak cakap apa. Speechless dan sumpah terharu sangat2.. 
Sob.. Sob.. 

I love roses.. I memang suka bunga. Lebih2 lagi bila orang yang kita sayang yang bagi. Happy+Terharu sangat2.. Thanks A lot Mr. Hang Tuah. Kamu selalu buat perkara yang tak pernah saya jangka.. Sayang kamu sampai Syurga... :))))

Anniversary kalini simple sangat tapi istimewa sebab kaliniada Qiesya dan kejutan yang sangat berjaya! :D

TQ




9/20/2012 11:02:00 pm

♥ NURHAYATI ;



    Assalamualaikum..
    I'm Nurhayati Abd Malek
    Uhh..
    Well Life is too short to be sad kan.
    So.. Happy lah while U can
    while U still breath. ;)




    ♥ CHILLAX HERE! ♥



    ♥ LETS CLICK! ♥






♥ ME STORY ♥

♥ ANOTHER COOL! ♥

♥ Past




    ♥ BE MY FRIEND AT FaceBook

    Mya Elle

    Create Your Badge