<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5676254881735928234\x26blogName\x3dMy+Live.+Love.+Laugh!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zoeyolivia-nurhayati.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zoeyolivia-nurhayati.blogspot.com/\x26vt\x3d8457289301212827802', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Wednesday, 28 March 2012

♥ Something wrong somewhere.

Assalamualaikum.. 

Harini I baik hati betul nak round2 wall kawan2 kat FB. Ada kawan lama, kawan baru and yes ada juga yang I tak kenal langsung! 

I tak tahu lah nak mula macam mana. Tapi sejak 2-3 hari ni I jadi macam tak tenang. Ummi pesan kalau rasa macam tu, lepas solat bacalah Al- Quran. Insyaallah... Awak akan tenang..

(Taken from Nur Azwin Fitriah)

Haritu I ikut pesan Ummi. And Alhamdulillah.. I rasa ketenangan tu.. 
Masa first I buka Al- Quran. I sedih. I Menangis.. 
Patut lah I tak tenang. Dah lama I tak buka dan baca.. Ya ALLAH..

Masih banyak yang belum I pelajari tentang Islam. Ada yang dah terlupa. 
I tahu selama ni memang I jahil tentang agama. But now I sedar apa yang I patut buat. 

Malam ni I rasa macam weird..

I macam dapat rasa.. Something wrong somewhere. And that is why I on FB tengok wall kawan2 and read their status. I don't know how to say. Mungkin I je yang terlalu fikir sangat. Mungkin jugak I patut maafkan je dia dan dia. 

Cepat benar bila sesuatu yang tak benar tu tersebar. I tak salah kan dia. Mungkin kesilapan I juga masa tu. I yang tak berhati2. Bermacam cerita juga yang I dengar lepas tu. 

Tapi.. Bila difikirkan balik.. Tak elok putuskan tali persaudaraan jadi I cuba untuk memaafkan dia. Unfair juga bila difikirkan tentang kesalahan dia yang macam tu dengan kebaikan dia selama ni.. 

" Ya Allah, aku maafkan dia dan mereka. Dan aku mengharapkan Engkau bukakan lah hati mereka yang pernah aku sakiti untuk memaafkan aku..

(Taken from Nur Azwin Fitriah)


I don't know what they said about me. Allah mengetahui segalanya.. 

And this is the last episode about them. 

I should happy with myself and my life now. 

I should forget everything about my past. 


Thank U. 

=)



p/s: I know I'm still not a good Muslimah, but still I'm trying to be one.
InsyaALLAH..





3/28/2012 10:08:00 pm

♥ NURHAYATI ;



    Assalamualaikum..
    I'm Nurhayati Abd Malek
    Uhh..
    Well Life is too short to be sad kan.
    So.. Happy lah while U can
    while U still breath. ;)




    ♥ CHILLAX HERE! ♥



    ♥ LETS CLICK! ♥






♥ ME STORY ♥

♥ ANOTHER COOL! ♥

♥ Past




    ♥ BE MY FRIEND AT FaceBook

    Mya Elle

    Create Your Badge