<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5676254881735928234\x26blogName\x3dMy+Live.+Love.+Laugh!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zoeyolivia-nurhayati.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zoeyolivia-nurhayati.blogspot.com/\x26vt\x3d8457289301212827802', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Wednesday, 13 June 2012

♥ Kesabaran mencipta kedamaian dan kejayaan

Assalamualaikum.
Hi followers and all the readers. 
Thank u for singgah my blog dan baca.

Alhamdulillah. 
That day Adib came to our house and gave us Qiesya's album.
Dah siap pun.
Thank u so much Adib..
Album Qiesya tersangatlah awesome! 
And of course A million thanks to my HubbyBee sebab percayakan saya dan kawan saya. 
Thank u darling! 
Kiss for u.. :)

Qiesya dah nak masuk 8 bulan dah.
Dan Insyaallah Qiesya bakal dapat adik awal tahun depan.
Alhamdulillah. Saya bersyukur sangat dengan apa yang Allah berikan..

Saya sedar semua manusia tak sempurna.
Saya juga hanyalah insan biasa yang masih mencari2 identiti diri yang sebenar.
Banyak dugaan dan pengalaman yang dilalui.
Setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya. 

Memaafkan kesalahan orang adalah perkara yang paling susah.
Lebih2 lagi jika kesalahan itu merupakan kesalahan yang paling besar.
But as i said tiada siapa pun yang sempurna.
Dan kita juga haruslah sedar bahawa itu adalah hanya ujian daripada Allah.
Dan kita harus terima dengan redha.
Dengan itu barulah kita dapat memaafkan orang lain.

Saya pernah merasai kemarahan yang amat sangat.
Dan apa yang boleh memadamkan api kemarahan hanyalah mengambil wudhu'.
Alhamdulillah selepas mengambil wudhu' kemarahan redha dan akhirnya hilang.

Minda yang positif juga harus dipupuk dalam diri.
Zikrullah dapat menenangkan diri dan seterusnya dapat menjauhkan diri kita daripada berfikiran yang bukan2 atau lebih senang dipanggil overthinking.

Di sini saya kongsikan sedikit ilmu untuk anda semua:
(Boleh rujuk Asma Ul Husna)

Ya Quddus
Yang Maha Suci
- Zikir sebanyak 100x setiap pagi setelah tergelincir matahari, maka hati kita akan terjaga dari semua penyakit hati seperti sombong, iri hati, dengki dan lain2.

Ya Sabbur
Ya Maha Sabar
- Agar kita diberi kesabaran oleh Allah dalam segala hal. 
Dengan penuh sifat sabar dan penuh pengharapan Insyaallah kita kan perolehi kejayaan.

Insyaallah I will share more Asma Ul husna pada entry yang lain.
Sama2lah kita perolehi kebaikan daripadaNya. :)










6/13/2012 09:46:00 pm

♥ NURHAYATI ;



    Assalamualaikum..
    I'm Nurhayati Abd Malek
    Uhh..
    Well Life is too short to be sad kan.
    So.. Happy lah while U can
    while U still breath. ;)




    ♥ CHILLAX HERE! ♥



    ♥ LETS CLICK! ♥






♥ ME STORY ♥

♥ ANOTHER COOL! ♥

♥ Past




    ♥ BE MY FRIEND AT FaceBook

    Mya Elle

    Create Your Badge