<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5676254881735928234\x26blogName\x3dMy+Live.+Love.+Laugh!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zoeyolivia-nurhayati.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zoeyolivia-nurhayati.blogspot.com/\x26vt\x3d8457289301212827802', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Wednesday, 21 March 2012

♥ 7 song to recall my memories

Assalamualaikum para pembaca. :)

Petang tadi Mr. Hang Tuah kemas2 barang kat store and then lepas tu dia ambil Handphone lama I. Dah lama giler I tak tengok Hp Nokia tu. Dah berhabuk dah. Heehee.. ^_^"

Mr. Hang Tuah mintak tolong I charge kan Hp tu, dia nak pinjam untuk number baru dia nanti. I cakap Okkayy! 

Sedang I sibuk pasang plug untuk charge Hp, hati I ni berat sangat nak on and belek balik Hp tu.. So, I pun belek2 lah Hp tu. Macam2 jugak I terjumpa balik. Especially gambar2 lama. Banyak gambar2 masa I kat college, practical, kerja, and semuanya before I kahwin lah of course! (Sebab lepas kahwin I tukar pakai Iphone.)

I dengar semua lagu yang memang kebanyakannya lagu yang ada dalam Hp tu adalah lagu fav I. I tengok video I dulu2.. Dari I sem 1 dulu sampai lah I dah kerja. Macam2 betul perangai I. Kelakar pun ada. Oh my! Barulah I perasan, cepatnya masa berlalu... 

Bila dengar lagu2 yang ada kat dalam Hp tu, macam2 memori yang I ingat. Kalau I tak dengar lagu ni, memang I takkan ingat langsung pun! Pelik kan? Benda tu macam recall balik semua memori I. Bahaya betul! Why? Yelaaa ada yang manis dan ada yang pahit. Yang manis tu oke la kan, yang pahit tu la yang I tak berapa suka. Tapi takpelah. Ada hikmah di sebaliknya.. 

1. Lagu kekasih yang tak dianggap by Kertas. I teringat masa I kat college dulu. I tengah susah giler time tuh! Dengan senior yang suka membuli, dengan practical, dengan assignment yang last minute boleh hilang, dengan lecturer yang garang tahap gaban lagi. Haish! Memang I nak pengsan!!! 3 hari I demam tak boleh bangun sebab siang malam I siapkan assignment and presentation and plus stressed! 
But thank God I dapat kawan yang pandai psycho I sampai I rasa energy balik. Alhamdulillah.. :)

2. Lagu Oh! My Love- Dari awanband. I teringat kat seseorang ni. Kawan lama laa. Dia boleh dikatakan artis yang agak famous jugak lah sekarang ni. Dulu, masa I jumpa dia, dia biasa2 je. Sekarang ni Lagu2 yang dia bawa memang best jugak lah. Dah suara sedap kan, nyanyi apa pun sedap lah. Handsome ke? Hurmm okelaa. Kikiki. Don't get wrong ok. Kawan2 I semua suka dia. I masa tu? I chill jer.. (Hehheh!) Siapa? Ho ho! Biarlah rahsia ni Mr. Hang Tuah je yang tahu. Sebab dengan husband tak boleh berahsia kan.... ;p

3. Song Leaving by Jesse McCartney. Lagu ni memang mengingatkan I masa I sem 5. Malam tu sepatutnya anniversary I dengan bf yang ke 5 tahun. Lama kan! Masa I sek menengah sampai lah I kat college. But I rasa ada yang lagi lama dari tu kan? Ok. Nak dijadikan cerita lah, malam tu I ajak hang out but he said that he jatuh tangga dan kaki terseliuh. Fine.. Get well soon! I keluar lah dengan my Gf pulak kan. So I happy lah, at least I still have my Gf to entertaint me. Tiba2... 

My Gf said "Eh, U.. I think I saw your bf laarr." I ingatkan dia main2 kan I. 
"Betul laah U. Eh, tapi kenapa dia dengan perempuan lain?" I dah start rasa lain macam je ni. I terus tengok sebelah kiri I and I nampak dia tengah..... Danggggg! I rasa macam dua2 telinga I kena tampar dengan dulang!!!! Oh yes! Kaki terseliuh bagai. 

The whole night I tengok je tingkah laku dia dengan that girl. I dengan Gf2 I semua dah macam pengintip dah. Last2  baru dia perasan I pun ada kat situ. Oh! It's too late! Dah macam drama tv3 pun ada lepastu. But sorry... I'm leaving.. Why? Because I can!  Dah Tuhan nak tunjuk kan. Thank U Allah for show me the way.


4. Lagu Jat da da da by Dia Fadhilla. Im sure U guys mesti pernah tengok cerita ni kan? Masa ni I tengah Final Exam! I memang kalau tengah exam, struggled! Sebab study last minute. Hihi! I ingat lagi masa tu, I dengan Gf I duduk luar. Kitorang tak ada transport nak pergi college and plus tak ada lesen pun untuk bawak kereta atau motor. Kenalah menapak pagi2 buta untuk pergi exam. Jauh tak jauh berpeluh jugak lah jalan. Tapi I pasti setiap kesusahan mesti ada kesenangan kelak. Heehee! I passed! ;D

5. Song I gotta Feeling by Black Eyed ✌. Memang mengingatkan I masa I naik Cruise dengan room mate I! Best giler!! Apa nak semua ada atas kapal. Tapi 1 je la yang I tak dapat buat, nak swimming sebab kena pakai swim wear. No way! Makanan memang heaven! Shopping.. Tengok laut. Cabin kitorang yang sederhana je so yang kat bawah lah. Nak stay cabin atas mahal gedabak! Tak mampu lagi masa tu. Hihi! Sorry guys pic tak dapat letak masa I on tha cruise atas sebab2 tertentu. Sorrry.. Peace! :)

6. Lagu Yang terindah by DakMie. Okkayyy. Lagu ni I akan teringat masa first I jumpa Mr. Hang Tuah. I suka gila lagu ni. Sebab bila I dengar je lagu ni I akan Ingat dia. Ringtone masa tu pun lagu ni je lah. Sampai we're enggaged. :)

7. Lagu Malam Ku Bermimpi dari Sheila Majid. Yang ni pulak I akan Teringat masa wedding I betul2 dah nak dekat. I rasa I pernah buat entry kan pasal wedding ni. Macam2 dugaan. But Alhamdulillah.. Semuanya berjalan dengan lancar. 

"Allah takkan memberikan seseorang itu dugaan jika kita tidak dapat menghadapinya." :)

7 buah lagu yang membuatkan I teringat kembali memori2 lama. I rasa semua pun mesti ada lagu yang akan mengingatkan U dengan tempat ke peristiwa ke atau seseorang yang u pernah jumpa. Sebenarnya banyak lagi. Tapi cukup lah I buat 7 lagu je and lagu yang terakhir di bawah ni khas untuk My Lovely HubbyBee and My daughter Nur Qiesya Durrany. I Love U Mohd Naszri Johari. :) Awak berdua lah anugerah yang paling berharga dalam hidup saya selain ummi abah kakak abang. 

Tuhan Jagakan Dia.



Thank U :D










I love U Mohd Naszri Johari :)


3/21/2012 01:39:00 am

♥ NURHAYATI ;



    Assalamualaikum..
    I'm Nurhayati Abd Malek
    Uhh..
    Well Life is too short to be sad kan.
    So.. Happy lah while U can
    while U still breath. ;)




    ♥ CHILLAX HERE! ♥



    ♥ LETS CLICK! ♥






♥ ME STORY ♥

♥ ANOTHER COOL! ♥

♥ Past




    ♥ BE MY FRIEND AT FaceBook

    Mya Elle

    Create Your Badge