<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5676254881735928234\x26blogName\x3dMy+Live.+Love.+Laugh!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zoeyolivia-nurhayati.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zoeyolivia-nurhayati.blogspot.com/\x26vt\x3d8457289301212827802', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Thursday, 20 September 2012

♥ Happy 2nd Anniversary Mr. Hang Tuah!

Assalamualaikum..

Hi Pembaca semua. Yati rasa dah nak masuk 3 bulan tak hapdet blog.. Ramadan dan Syawal pun dah berlalu. Nak kata busy sangat tu tak lah. Cuma sekarang ni tak banyak masa lagi macam dulu nak duduk lama2 depan lappy. Qiesya dah nak masuk setahun. Makin lasak dan aktif. Perut yati plak dah makin membesar. Alhamdulillah.. Qiesya bakal dapat adik pada hujung bulan 12 ni. :)


Qiesya 11 Month :)

Sedar tak sedar rupa- rupanya dah 2 tahun I mendirikan rumahtangga. Kalau dulu raya seorang2, lepastu berdua. Sekarang bertiga pulak. Insyaallah tahun depan berempat. Alhamdulillah.. I bersyukur sangat2... Walaupun lately ni memang banyak dugaan yang datang bertimpa2, but I bertuah sangat sebab I dapat Husband yang sangat rajin, bertanggungjawab, dan sabar. 


Memandangkan sekarang I tengah preggy, banyak kerja2 dapur dan kerja2 rumah yang I tak dapat nak uruskan. Nak jaga Qiesya lagi, nak jaga perut lagi. Nasib baik ada Mr. Hang Tuah.. Beliau lah yang menguruskan segala2nya bila I macam tak berapa sihat. Lucky me!
Thank U sayang.. ;)


18th Sept 2010- Nikah 

18th September 2012
I tak banyak buat expectation dan preparation memandangkan tahun ni kami beraya pun ala kadar je. Yang I harap beliau sentiasa ada dengan I hari tu. But I still faham dengan kerja dia yang tak menentu masanya. Biasalah kerja sendiri kan. At first I macam merajuk jugak sebab He pergi jugak kerja. Hihi! Sorry Hubby.. But akhirnya macam rasa bersalah pulak sebab I tak jawab call dia banyak kali. Astaghfirullah.. Apelaaa yang I dah buat ni. Dia nak cari rezeki. I pulak buat perangai macam ni. So, I terus call dia..

Alhamdulillah. Dia balik awal.. Yeay! ;p
He reached home at 7.30pm. I was very happy. At that time I dah ready untuk solat Maghrib. So, okaylah I solat dulu.. Selesai solat I toleh lah belakang dengan harapan I dapat peluk dia nak mintak maaf sebab tak angkat call tadi. Hati tak tenteram dari siang tadi. 
TIBA TIBA.....

Ya ALLAH.. Dapat Roses! I tak tau nak cakap apa. Speechless dan sumpah terharu sangat2.. 
Sob.. Sob.. 

I love roses.. I memang suka bunga. Lebih2 lagi bila orang yang kita sayang yang bagi. Happy+Terharu sangat2.. Thanks A lot Mr. Hang Tuah. Kamu selalu buat perkara yang tak pernah saya jangka.. Sayang kamu sampai Syurga... :))))

Anniversary kalini simple sangat tapi istimewa sebab kaliniada Qiesya dan kejutan yang sangat berjaya! :D

TQ




9/20/2012 11:02:00 pm

♥ NURHAYATI ;



    Assalamualaikum..
    I'm Nurhayati Abd Malek
    Uhh..
    Well Life is too short to be sad kan.
    So.. Happy lah while U can
    while U still breath. ;)




    ♥ CHILLAX HERE! ♥



    ♥ LETS CLICK! ♥






♥ ME STORY ♥

♥ ANOTHER COOL! ♥

♥ Past




    ♥ BE MY FRIEND AT FaceBook

    Mya Elle

    Create Your Badge