<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5676254881735928234\x26blogName\x3dMy+Live.+Love.+Laugh!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zoeyolivia-nurhayati.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zoeyolivia-nurhayati.blogspot.com/\x26vt\x3d8457289301212827802', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Monday, 2 July 2012

♥ Rumah yang paling disukai Allah.

Assalamualaikum. 
1st of all terima kasih kepada semua yang sudi tinggalkan footprint anda di chatbox. Im so sorry sebab lambat sangat nak reply balik semua. InsyaAllah jika diberikan masa I akan singgah blog anda semua. Kepada yang sudi membaca dan support I would like to say thanks a lot to all of u. Ade ke yang nak bace? Hek eh! 

Okay2.. Dalam diam tak diam kita dah pun menghampiri bulan Ramadhan. Bulan yang amat dinanti- nantikan. Sebelum menyambut bulan Ramadhan ni, banyak aktiviti yang I dapat hadir. Antaranya adalah menghadiri sebuah majlis amal bersama anak- anak yatim. 

Well.. I've never been with anak- anak yatim before. Seriously.. Dalam TV pernahlah tengok. So, bila I tengok diorang semua happy sangat dapat makan ramai2. Dapat hadiah dan macam2 lagilah. But then still hati mereka siapa saje lah yang tahu kan. 

I thought mereka ni pendiam dan tak suka bercampur. But I salah. Mereka sangat peramah dan yang paling penting tak pernah kedekut dengan senyuman. Sampai sakit pipi I nak senyum balik. Teehee... I suka tengok diorang ni.. Mata.. Senyuman.. Hati jadi tenang.. InsyaAllah jika ada  rezeki nanti I akan datang melawat mereka kat sana. 

Kita selalu tengok kanak2 yang kehilangan ibu bapa di luar negara, namun kita terlupa kat negara sendiri pun ramai yang masih memerlukan perhatian. And sebenarnya I pun baru sedar. So, kepada yang free2 tu tak tau nak buat apa kat rumah, why not kita luangkan sedikit masa untuk melawat mereka semua kat rumah anak2 yatim.. Mesti diorang happy kan. They need us. :)

Oleh Rasulullah SAW dalam salah satu hadith yang diriwayatkan Baihaqi:
"Rumah yang paling disukai Allah adalah rumah yang didalamnya ada anak yatim yang dimuliakan"


7/02/2012 10:40:00 pm

♥ NURHAYATI ;



    Assalamualaikum..
    I'm Nurhayati Abd Malek
    Uhh..
    Well Life is too short to be sad kan.
    So.. Happy lah while U can
    while U still breath. ;)




    ♥ CHILLAX HERE! ♥



    ♥ LETS CLICK! ♥






♥ ME STORY ♥

♥ ANOTHER COOL! ♥

♥ Past




    ♥ BE MY FRIEND AT FaceBook

    Mya Elle

    Create Your Badge